De mi az a TransferWise?

Ha valaha elgondolkoztál már azon, hogy pénzt küldj külföldre (vagy külföldről haza) és nem biztos, hogy ezt bankon keresztül szeretted volna megtenni, mindenféle extra költségekkel, akkor hallottál már a TransferWise-ról. Azért, hogy ne félinformációid legyenek, és tudd, hogy kire bízod a pénzügyeidet, most elmeséljük, hogy mi az a TransferWise.

A két barát

Valószínűleg ebben azért van egy kevés píár, merthogy persze, hogy barátok, persze, hogy fiatalok, és persze, hogy jóképűek:

Taavet, és Kristo ketten alapították a TransferWise-t, akik ez előtt multiknál dolgoztak, és kicsit idegesítette őket, hogy bár Angliában élnek, a fizujukat Euróban kapják, így egy csomó pénzt buknak az átváltogatásokon.

(Nos, hogy miért mondjuk, hogy kicsit életszerűtlen: azért gondolj bele, hogy ha a Skype-nál dolgozol, mondjuk 9 000 Euroért, és a bank lehúz havi 20 Eurora, akkor az téged vajon mennyire vágna földhöz, amikor egy este ennél többet iszol el).

Persze, hogy a történet továbbra is ebbe a mederbe folyjon a két jóbarátnak az eszébe jutott, hogy ha ők vesztenek ezeken akkor „biztosan vannak mások is akiknek ez probléma”: azaz amikor kitalálták a TransferWise-t, tulajdonképpen felismerték azt, hogy a bankok miből élnek.

A kezdetektől napjainkig

Kezdetben a TransferWise egy egyszerű, fapados pénzküldő szolgáltatás volt. Persze, az őrült banki díjakat már akkor sem kellett megfizetned, mert a TransferWise minden banki utalás esetén garantálta a középárfolyamot, hiszen nem váltogatták ide-oda a pénznemekben a pénzt.

Az újdonság az, hogy ha te 500 fontot hazaküldesz, akkor nem megy át huszonöt szolgáltatáson a pénz, nem váltják mindenfele vacak árfolyamon át a pénzedet úgy, hogy az otthoni végül 450 fontot kap, hanem a TransferWise az 500 fontodat középárfolyamon kifizeti a magyar számlájáról forintban.

Persze egy kevéske pénzt elkér ezért, de sokkal kevesebbet, mint a bank. Ma ezt már több mint 60 különböző pénznemben tudod megtenni, és (ezt mindig kihangsúlyozzák) 8-szor olyan olcsón mint a bank.

A Facebook

Emlékszel még arra, hogyan kezdődött a Facebook?

Amikor kitalálták, csak arra volt jó, hogy az amcsi egyetemeken, főiskolákon levők feltölthessék a képüket, és a többiek meg ezt nézegették, meg húzogatták jobbra balra (ma már a Tinder az ilyen app, de ott legalább tudjuk miért tesszük), szóval valamilyen irányban fejlődni kellett, ez lett belőle.

A TransferWise sem állt meg ott, hogy ide-oda tudod küldeni a pénzedet extra költséghatékonyan, és transzparensen, hanem továbblépett:

2017-ben elindult a TransferWise határok nélküli számlája a Borderless Account amivel a számla tulaja már 40 különböző valutában tárolhat pénzt a számláján, és a hozzá tartozó bankkártyával bármelyik valutában egyszerűen, gond nélkül fizethet.

A szlogen

Sok olyan nagyreményű startup van, amelyik vagy akkor megy tönkre amikor kilövik (mert nem éri el a kritikus tömeget, vagy mert egyébként csak a fejlesztők gondolták szuper ötletnek a felhasználók már nem) vagy túlnövi magát (ilyenkor mondjuk az történik, hogy borzasztó összegekért felvásárolják, majd általában kiderül, hogy semmit nem ér), nos a TransferWise pont egyik sem.

Úgy látszik, hogy a “Küldj pénzt valódi árfolyamon” szlogen, és a mögé tett szolgáltatások is beváltak, ezért a TransferWise lett az egyik leghasznosabb, legolcsóbb és legtöbbet használt pénzküldő applikáció, és rendszer, amelyik kihagyhatatlan, és amit neked is ajánlunk.

Három millió

A TransferWise-t ma már több mint három millióan használják naponta.

A cég soha nem hozta nyilvánosságra, hogy mekkora az az összeg, amennyit a felhasználói az elmúlt 7 évben elutaltak (pedig ezt az adatot nem védi a banktitok sem) viszont azt elmondták, hogy minden hónapban 2 millió angol fontot takarítanak meg az ügyfeleik rajtuk keresztül.

(Ha szeretnéd, visszafelé azért ebből kiszámolhatod, hogy menyi pénz mozgott át a számlájukon)

Mi az angliaikisokos.com-nál is őket javasoljuk, és nem azért, mert kértek tőlünk egy őket méltató cikket, hanem azért, mert a nehezen megkeresett fontjaidat tényleg kár elkölteni mindenféle banki költségekre, ha ezt ki is tudod kerülni.

Korlátozott ideig még ingyenes első utalást is szerezhetsz, a részletekért kattints ide.

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019 Rita Somlai
About Rita Somlai
Külföldön élek 2011 óta. 2012-ben fedeztem fel a TransferWise szolgáltatásait. Ma már nem is tudnám elképzelni egyszerűbben és olcsóbban a valutaváltást és a külföldi pénzküldést. Azzal, hogy bizalmat szavaztam nekik rengeteget spóroltam és közben nyugodtan aludtam. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.

Leave a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..