Gyakran ismételt kérdések

Íme a gyakran ismételt kérdések és a legfontosabb tudnivalók egy csokorban a TransferWise pénzküldéssel kapcsolatban:

Mi az a TransferWise?

A TransferWise egy londoni székhelyű, bejegyzett és rendszeresen ellenőrzött pénzügyi szolgáltató cég. A nemzetközi banki pénzátutalások biztonságos közvetítője.

Miért kell ehhez közvetítő?

A bankok általában tisztességtelen árfolyamba rejtik el az átutalási díjakat, magas jutalékokat, díjakat terhelhetnek ránk. Ezt jellemzően észre sem vesszük.

A TransferWise kitűnő választás a bankszámlák közötti nemzetközi banki pénzátulaláshoz, segítségükkel elkerülhetők a magas pénzváltási és pénzküldési díjak, amivel általában egy hagyományos külföldi pénzküldés jár.

Alacsony és átlátható közvetítési díjért konvertálnak pénzt az aktuális piaci deviza középárfolyamon.

Jelenleg 40 különböző pénznemben több mint 50 különböző országba küldhetünk pénzt a segítségükkel, amely jellemzően 1-2 munkanapon belül megérkezik a címzetthez.

A teljes folyamat kitűnően nyomon követhető, folyamatosan tájékoztatnak e-mailben az utalás állapotáról.

Biztonságos a TransferWise?

Igen, a TransferWise fejlett és rendkívül biztonságos módszer a pénz külföldre küldéséhez.

Az Egyesült Királyságban a TransferWise-t az Egyesült Királyság pénzügyi felügyelősége a Financial Conduct Authority (FCA) engedélyezi és ellenőrzi, ahogy a bankokat is.

A TransferWise szolgáltatását Ausztráliában az Australian Securities and Investments Commission (ASIC) szabályozza.

Az Egyesült Államokban a Financial Crime Enforcement Network (FinCEN) vette nyilvántartásba és ellenőrzi, felügyeli a TransferWise működését.

A Financial Conduct Authority (FCA) előírásai szerint a TransferWise a saját üzleti számláitól teljesen elkülönített bankszámlán tartja az ügyfelei pénzeszközeit, úgynevezett szegregált számlákon. Ha a vállalatnak pénzügyi nehézségei adódnának, a pénzed akkor is biztonságban lesz.

A TransferWise weboldalán végrehajtott tranzakciókat és a felhasználók adatainak védelmét az SSL (Secure Sockets Layer) nevű ipari szabványként ismert biztonsági technológia a HTTPS titkosítás biztosítja.

Kétfaktoros hitelesítést, azaz kétlépcsős bejelentkezést engedélyezhetünk, amely extra biztonsági funkcióként a jelszavad mellett segít a TransferWise fiókodat megvédeni. Ez egy könnyen beállítható fejlett biztonsági szolgáltatás.

TransferWise vagy PayPal?

Függetlenül attól, hogy a PayPal-t vagy a TransferWise-t választod, az online regisztráció rendkívül egyszerű, és kevés időt vesz igénybe.

Mindkét vállalat honlapjait különböző nyelveken használhatjuk, azonban a TransferWise magyarul is elérhető.

Mindkét cég egyszerű és könnyen használható webes és intelligens telefonos alkalmazásokat is kínál az ügyfeleinek.

Ami a díjakat illeti, a PayPal körülbelül 2,5-3,0% -kal drágább, mint a TransferWise.

Hogyan tudok bejelentkezni a TransferWise fiókomba?

A regisztrációkor megadott adatokkal tudsz belépni a TransferWise fiókodba. Nincs más dolgod, csak kattints a “Bejelentkezés” vagy “Log in” gombra a TransferWise főoldalán.

Amennyiben a regisztrációkor felhasználónév/jelszó kombinációt adtál meg, akkor azzal tudsz belépni legközelebb is.

Ha a meglévő Google (gmail), vagy a meglévő Facebook fiókoddal regisztráltál korábban, ez esetben az ott megadott adatokkal tudsz belépni.

Kérhetsz kétlépcsős azonosítást is, ekkor egy extra védelmi szolgáltatásként a mobiltelefonodra kapott kódot is be kell írni minden bejelentkezéskor.

Hogyan tudok pénzt küldeni TransferWise-zal?

Néhány egyszerű lépésen kell végig menned csupán, ha utalni szeretnél pénzt külföldre TransferWise-zal:

  1. Lépj be a TransferWise fiókodba, majd kattints az “Utalás indítása” gombra. A megjelenő oldalon a “Te küldesz” rovatba írd be, hogy mennyi pénzt szeretnél elküldeni, mellette a legördülő menüből válaszd ki, hogy milyen pénznemben küldöd.
  2. Alatta a “Kedvezményezett kap” rovat mellett szintén állítsd be azt a valutát, amiben szeretnéd, hogy a címzett megkapja a pénzt.
  3. A következő lépésben írd be a saját adataidat, majd a kedvezményezett adatait. Ha korábban már ezeket a lépéseket elvégezted, illetve ha van már elmentett űrlapod, nem kell újra beírni minden adatot, egyszerűen kiválasztod az elmentett űrlapok listájából és tovább haladhadsz.
  4. Ellenőrízd le, hogy helyesen van-e beírva minden adat.
  5. Végül juttasd el az átutalni kívánt összeget a TransferWise országon belüli számlaszámára.

Minden esetben országon belüli bankszámlaszámot fogsz kapni a megbízás utolsó lépéseként, így a saját bankod felé csak a belföldi banki átutalás díját kell kifizetned.

Néhány országból lehetőséged van bankkártyás fizetésre is, általában ezzel sok időt megspórolhatsz.

Mindig a Te feladatod a pénz eljuttatása a TransferWise bankszámlájára, ők soha nem nyúlnak önhatalmúlag a pénzedhez.

Ha átutaltad/kifizetted az utalandó összeget, nyugodtan hátradőlhetsz. A további tennivalókat bízd a TransferWise csapatára.

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019 Rita Somlai

Leave a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..