Így igényelj TransferWise bankkártyát percek alatt

A TransferWise kártya igénylés csak pár kattintás, de hosszú távon sok időt és még több pénzt tudunk megtakarítani a használatával belföldön és külföldön egyaránt.

Ahogy sok készpénzzel nem tanácsos útnak indulni, a Magyarországon kiállított bankkártyát sem érdemes külföldön használni. Többféle alternatív megoldás létezik a piacon, hogy elkerülhessük a drága külföldi tranzakciós díjat, és a rossz árfolyamokba rejtett ilyen-olyan költségeket.

Az egyik ilyen alternatíva a londoni székhelyű TransferWise Borderless bankszámlájához tartozó, Hello World névre keresztelt MasterCard típusú dombornyomott bankkártya.

Hogyan igényeld?

  1. Először is lépj be a korábban regisztrált TransferWise fiókodba. Itt nyitnod kell egy ingyenes Borderless számlát. Válaszd ki az elsődleges valutanemet, amiben a pénzedet tárolni szeretnéd.
  2. Ezek után a TransferWise kártya igénylés pár kattintással elindítható, azonban vedd figyelembe, hogy a hitelesítés néhány napig eltarthat, amikor is ellenőrzik a személyes adataidat, a nevedet és a lakcímedet. Kezdésnek kattints a “Betéti kártya” menüpontra.
  3. Ne lepődj meg, kérni fognak, hogy tölts fel a számládra egy kisebb összeget. Ez általában 20 euró/font/dollár, vagy 6000 forint körül mozog, de ne aggódj, ahogy megérkezik a kártya, és azt beaktiválod, ez az összeg a rendelkezésedre fog állni. Nem veszik el, azonnal levásárolható, elkölthető az általad választott pénznemben.
  4. Amikor megkapod a kártyát, egy 6 számjegyből álló kóddal tudod majd aktiválni, amelyet a bankkártyán a neved alatt találsz.
  5. Ha az Egyesült Királyságban, vagy az Európai Unió területén élsz, a kártya aktiválása során kapni fogsz PIN kódot – szintén online, a fiókodban. Ha az Egyesült Államokban élsz, neked kell PIN kódot választanod, aktiváláskor fognak megkérni, hogy add meg.
  6. Készen is vagy! Mostantól fizethetsz vele bárhol a világon, ahol a Mastercard logót látod.

Tehát, mint említettem, a TransferWise bankkártya teljesen ingyenes, nincs kártyakibocsátási díj, ahogy éves megújítási vagy fenntartási díja sem lesz. A TransferWise számla feltöltése banki átutalás esetén szintén ingyenes. Valamennyi Borderless számládon található pénzből díjmentesen költhetsz, és havonta 200 GBP összeghatárig a készpénzfelvétel is ingyenes.

Nyithatsz ingyenes devizaszámlát többféle valutában, ahová fogadhatsz akár fizetést is a munkáltatódtól. Nincs havi számlavezetési díja, tehát egy percig se gondolkodj, hogy megnyitod-e.

Azonosítás és megerősítés

Mint minden pénzügyi intézmény, a pénzmosás megelőzéséről szóló törvény értelmében kér tőled a TransferWise személyi azonosítót és lakcímigazolást.

Semmi pánik, csak fotózd le a személyidet és a lakcímkártyádat, majd töltsd fel a kért helyre, alig pár perc az egész. Ha be tudnak téged azonosítani, képesek lesznek hitelesíteni a fiókodat, és te azonnnal használhatod valamennyi szolgáltatásukat.

A TransferWise kártya igénylés során meg kell erősítened a postázási címedet is, majd (lehetőleg) türelemmel kivárni azt a néhány napot – tapasztalataink szerint 2-7 munkanap – amíg a zöldkártyád megérkezik.

Aktiválás

Amikor a kis neonzöld TransferWise bankkártya a postaládádban landol, még inaktív állapotú, neked kell beaktiválni a TransferWise fiókodban online. A PIN kódot is online, a fiókodban kapod meg az aktiválás során.

Aktiválás után a kártya azonnal használható készpénzfelvételre és vásárlásokra. Ha úgy tartja kedved, fizethetsz vele a legnagyobb külföldi webáruházakban az interneten, vagy akár a sarki kisboltban is egyetlen érintéssel, ha elfogadják a Mastercardot.

Amikor külfölre utazol nem szükséges devizát váltanod, csak vidd magaddal a kis okos kártyádat, szükség esetén automatikusan átváltja a pénzedet a mindenkori deviza középárfolyamon. Ez az az árfolyam, amit akkor látsz, ha a Google-ben rákeresel.

Mobilalkalmazás

Érdemes hozzá letölteni a TransferWise mobilalkalmazást, így bármikor, bárhol, akár útközben is könnyedén tudod ellenőrízni az egyenlegedet.

Képes leszel egyetlen gombnyomással megváltoztatni a napi vásárlási- és készpénzfelvételi limiteket, ha úgy tartja kedved ki- és bekapcsolhatod a PayPass-t. Ha időközben elfelejtetted a PIN kódot, itt azt is vissza tudod keresni, és bármikor letilthatod a kártyádat, ha illetéktelen kezekbe kerülne.

Gyakorlatilag mindent szigorú kontroll alatt tudsz tartani. Ha bármikor elakadnál, az ügyfélszolgálathoz magyar nyelven is fordulhatsz segítségért.

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019 Rita Somlai
About Rita Somlai
Külföldön élek 2011 óta. 2012-ben fedeztem fel a TransferWise szolgáltatásait. Ma már nem is tudnám elképzelni egyszerűbben és olcsóbban a valutaváltást és a külföldi pénzküldést. Azzal, hogy bizalmat szavaztam nekik rengeteget spóroltam és közben nyugodtan aludtam. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.

Leave a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..